koorschool-senta-1

Koorschool Senta

Senta komt van het Italiaanse ‘sentire’ en betekent letterlijk: hoor ons, kom naar ons luisteren! In 2006 ging Koorschool Senta van start als initiatief van Sylvia van der Vinne, zangpedagoge en dirigente. Inmiddels is Senta uitgegroeid tot een groep van ca. 30 enthousiaste zangers en zangeressen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar met al enkele spraakmakende uitvoeringen op haar naam. Ook jongens zijn van harte welkom!

De kwaliteit van Senta is een combinatie van twee dingen: de ontwikkeling van de (vocale) muzikaliteit, door veel aandacht aan theorie en van blad zingen te besteden, én plezier in het zingen. Kom je kennismaken?

Wil je echt heel mooi leren zingen en tegelijk veel zangplezier hebben, dan moet je bij het geweldige koor ’Senta’ van Sylvia van der Vinne gaan zingen. 

Sylvia van der Vinne

Sylvia van der Vinne Kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Haar moeder was zangeres, gaf zanglessen en was dirigent. Sylvia, die goed kon zingen, zong al op elfjarige leeftijd mee op internationale koorfestivals. Haar carrière begon echter anders: ze deed eerst de hbo-opleiding verpleegkunde en werkte in de psychiatrie. Maar na een aantal jaren kroop het bloed waar het niet gaan kon: ze besloot tóch met muziek verder te willen. Ze volgde het conservatorium zang in Enschede bij Anne Haenen. Na een uitmuntende afronding van deze studie startte ze haar eigen lespraktijk en zong in diverse ensembles. Ze volgde meerdere masterclasses onder andere bij Diane Forlano, Barbara Pearson en Roberta Alexander. In juni 2008 behaalde Sylvia glansrijk het diploma koordirectie. “Nu ik én zing, én lesgeef én dirigeer is de cirkel rond. Ik voel me een compleet musicus.”

sylvia-van-der-vinne

Lid worden?

Als je bij Senta start, kom je eerst in het Startkoor terecht. Dat koor heeft iedere maandagmiddag van 16.00 tot 16.40 uur repetitie in dorpshuis ‘De Kil’ in Hurwenen. Ben je een stap verder, dan ga je door naar het Kinderkoor, dat na het Startkoor repeteert, van 16.45 tot 18.00 uur. De volgende stap is het Jeugdkoor. Dat repeteert elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.koorschoolsenta.nl óf op het YouTube-kanaal van Senta!

Kinderkoor

Elke maandag
16.45 – 18.00 uur
Dorpshuis Hurwenen

Jeugdkoor

Elke donderdag
19.00 – 21.00 uur
Gasthuiskapel Zaltbommel

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar www.koorschoolsenta.nl

carl-van-kuyck

Carl van Kuyck

Carl van Kuyck is de vaste pianist van Senta. Hij wordt door iedereen zeer gewaardeerd om zijn vakmanschap, vrolijke noot en flexibiliteit. Carl studeerde piano en koordirectie in Tilburg. Hij is freelance pianist en dirigent van enkele koren in Tilburg en Waalwijk. Verder is hij verbonden aan het Fontys Conservatorium Tilburg als dirigent en tevens is hij als muzikaal begeleider werkzaam aan de Fontys Dans Academie.