Hieronder ziet u de projecten uit 2022 en agenda voor 2023

Orgelproject van Muziekschool voor basisscholen

Op aanvraag van 10 basisscholen heeft onze muziekschool Zaltbommel met haar orgeldocenten een orgelproject opgezet. Dat is afgelopen maanden uitgevoerd door de organisten Reinier Korver en Leendert Verduijn. In totaal zijn er 380 kinderen uit de groepen 5 en 6 van elf dorpsbasisscholen bereikt. De coördinatie ervan lag in handen van de cultuurcoach bij Welzijn Bommelerwaard, Evelien Baudoin. Het project was zo succesvol dat overwogen wordt het project in 2025 ook aan de overige scholen in de Bommelerwaard aan te bieden.
IMG_1152 (3)

Sint Maartensconcert 2024

Vrijdagavond 8 november 2024 in de gasthuiskapel

Aanvang: 20:00 uur

Kerstconcert 2024

Zaterdagmiddag 14 december 2024 in de gasthuiskapel

Aanvang: 16:00 uur

Kerstconcert 2023

Zaterdagmiddag 16 december is het weer zover het kerstconcert 2023 zal dan plaatsvinden in het Gasthuiskapel Zaltbommel

16.00 uur – 17.30 uur

Zaal open: 15.30 uur

Toegang gratis

Klik hier voor het programma
Maartensconcert: Gasthuiskapel Vrijdag 3 nov. 2023

Sint-Maartensconcert met Ierse muziek, Fohkes, harp-ensemble  in Gasthuiskapel

Op vrijdagavond 3 november wordt het genieten in de Gasthuiskapel. Dit jaar kunt u luisteren naar prachtige Ierse muziek van het Merain-trio. Met begeleiding van harp en viool zingen zij Ierse songs. Het Merain-trio heeft landelijke bekendheid en treedt overal in ons land op. Het harp-ensemble van de muziekschool Zaltbommel versterkt het Ierse karakter van deze avond met Ierse harpmuziek. Het koperkwintet FOHKES maakt ook weer deel uit van het inmiddels traditionele Sint-Maartensconcert. Fohkes  is het fameuze koperkwintet van het Filharmonisch Orkest Den Bosch. Ook zij spelen enkele Ierse muziekstukken en op het programma staan speciale  werken uit de baroktijd. Ook dit jaar laten zij een speciaal gemaakte compositie op het thema Sint-Maarten horen. Dit concert is een prachtig muzikaal hoogtepunt van de Sint-Maartensweek.

Locatie: Gasthuiskapel Zaltbommel Aanvang: 19.30 uur. Entree: vrijwillige bijdrage.

 

Bekijk hieronder de volledige biografie en het programma:

Stoelen tekort bij Kerstconcert in Gasthuiskapel

Op zaterdagmiddag 17 december 2022 organiseerde de Muziekschool haar traditionele kerstconcert. Veel leerlingen lieten zich van hun beste muzikale kant horen. Het was een geweldige sfeervolle bijeenkomst in een volledig bezette Gasthuiskapel. Indrukwekkend was de presentatie van de viool-leerlingen van onze docent Martin de Winter. Ook de presentatie van het harpensemble en de dwarsfluitleerlingen van Annick was bijzonder. De deelname van het ensemble van Koorschool Senta was een toetje na een geweldig concert. Alle leerlingen ontzettend bedankt. Jullie mogen trots zijn.