over-ons

Over ons

Klassiek en modern

Bij de Muziekschool Zaltbommel heb je een keus uit een twintigtal docenten en uit even zoveel instrumenten. Je kunt kiezen tussen de klassieke instrumenten als viool, harp en dwarsfluit, maar ook uit de wat eigentijdse muziek zoals keyboard, gitaar, drum en musicalklas.  De leslokalen van de Muziekschool zijn in het theatergebouw De Poorterij te Zaltbommel. Enkele docenten geven thuis les of op locatie zoals onze zeer bekende orgeldocent Hugo Bakker. Als je les krijgt bij deze docent mag je op het prachtige 18e -eeuwse Wolffertsorgel spelen in de middeleeuwse Sint-Maartenskerk van Zaltbommel.

Elk jaar treden leerlingen van de muziekschool op tijdens het kerstconcert in de sfeervolle Gasthuiskapel te Zaltbommel. De muziekschool organiseert jaarlijks in de eerste week van november het traditionele Sint-Maartensconcert. Ook daar treden leerlingen van de muziekschool op samen met andere professionals. Onze docenten organiseren jaarlijks ook eigen concerten met hun leerlingen. Een ander hoogtepunt is het optreden van ons begeleidingsorkest samen met het bekende Zaltbommelse koor Belcanto.

Zaltbommels begeleidingsorkest

Een orkest voor iedereen

In het Zaltbommels Begeleidingsorkest zitten leerlingen van de muziekschool. Het orkest is samengesteld door onze viooldocent Martin de Winter en bestaat uit professionals, docenten uit de regio met hun leerlingen en gevorderde amateurs. Dit orkest begeleidt het gemengd koor KZM-Belcanto: een koor met een vierstemmig klassiek repertoire. Uitgevoerde werken zijn o.a.: The Armed Man (Karl Jenkins), het Weihnachtsoratorium (J.S. Bach), Messiah (G.F. Händel), Gloria en Magnificat van A.Vivaldi.

begeleidingsorkest
zaltbommels-begeleidingsorkest-1

Geschiedenis

Muziekcollectief Zaltbommel, Opgericht : 2010.

In het voorjaar van 2010 besloot het gemeentebestuur van Zaltbommel om de jaarlijkse subsidie aan de Plantage Tiel te stoppen. Deze regionale organisatie exploiteerde onder andere de muziekschool in de Poorterij. Deze organisatie was de opvolger van de Muziekschool Peter van Anrooij, genoemd naar de componist Peter van Anrooij (1879-1954), geboren in Zaltbommel.

Om het muziekonderwijs in Zaltbommel niet te laten verdwijnen, is medio 2010 een Muziek Onderwijs Collectief Zaltbommel tot stand gekomen. Een tiental docenten, sommigen voorheen docent aan de Plantage, zijn als zzp’er verbonden aan het collectief en geven in de Poorterij les aan bijna 200 leerlingen. Op 2 november 2011 is Muziekvereniging Muziekcollectief Zaltbommel formeel opgericht met een akte. Sinds 2012 ontvangt de vereniging jaarlijks een bescheiden subsidie van de Gemeente Zaltbommel: die subsidie zetten we in om de kosten van het muziekonderwijs voor de leerlingen laag te houden, concerten te organiseren en samenspel te bevorderen.

0
Instrumenten
0
Leerlingen
0
Docenten

Proefles

Wilt u er achter komen of muziek wat voor u is? Of misschien wilt uw kind op muziekles? Vraag hier een proefles aan.