akoestische-gitaar

Akoestische gitaar

Gitaar leren spelen doe je bijvoorbeeld op een akoestische of Spaanse gitaar. Op een Spaanse gitaar kun je naast klassieke en Spaanse muziek ook moderne popsongs en songbegeleidingen leren spelen. 

De akoestische gitaar is een veelzijdig instrument. Je kunt er allerlei stijlen muziek op spelen zoals pop, blues, jazz, klassiek, country/folk, en flamenco. Het woord akoestisch wil eigenlijk zeggen dat het instrument zijn eigen klank voortbrengt. Daarvoor is een klankkast nodig. In het Engels noem je dat wel een “hollow-body” gitaar. Dit in tegenstelling tot een “solid-body” zoals de elektrische gitaar. Deze heeft een massieve “kast” en heeft een versterker en een luidspreker nodig om te klinken.

Een van de leuke dingen van gitaar is dat je zowel akkoorden kan spelen als melodieën en solo’s. Al vrij snel kun je een aantal akkoorden leren waarmee je leuke stukken kan spelen. Je kunt op de gitaar al in je eentje mooie muziek maken, samenspelen is natuurlijk ook erg leuk.

Docenten

Ronald van der spek

Ronald van der Spek is een bekend gitarist. Ronald is afgestudeerd als docerend musicus klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ronald geeft les op de verschillende soorten gitaar: basgitaar, akoestische gitaar en elektrische gitaar. Ronald treedt regelmatig op als soloartiest, waarbij hij zichzelf begeleid als zanger. Hij zingt dan covers van Eric Clapton, John Mayer, James Taylor en vele anderen.

Woensdag en vrijdag
14.00 – 21.00 uur
De poorterij, lokaal 4
Ronald-v.d.-Spek
Tom-Mandersloot

Tom Mandersloot

Tom is in 2020 afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Tom geeft zowel les op de akoestische gitaar als de elektrische. Tom is actief bij meerdere muzikale projecten zoals Jamiro Sol en Fabian Raphaël en is gitarist bij diverse coverbands zoals Radio Confetti en Prezz. Tom schrijft graag ook zelf muziek en krijgt allerlei opdrachten om soundtracks te maken en muziek te componeren voor bijv. reclamemuziek en jingles. 

14.30 – 22.00 uur
Maandag en donderdag
De poorterij, lokaal 4

Joeri Dekker

14.00 – 21.00 uur
Woensdag en vrijdag
De poorterij, lokaal 4
joerie-dekker