harp

Harp

Je staat er wellicht niet bij stil, maar de harp is een van de oudste instrumenten ter wereld. Het is een tokkelinstrument. In het begin speel je op een Keltische harp. Later, als je dat wilt, kun je overstappen naar de pedaalharp. Een harp bespeel je met acht vingertoppen en daarmee kun je heel veel verschillende klanken maken. Wat veel mensen niet weten is dat je best wat kracht in je vingers nodig hebt om mooi harp te kunnen spelen. Die kracht bouw je rustig op zodat je de harp steeds mooier kan laten klinken, van engelachtig zacht tot knallend en soms spetterend luid. 

Je kunt op een harp alleen spelen, maar je kunt ook samenspelen met andere instrumenten of in een orkest. Ook kun je jezelf heel goed begeleiden als je van zingen houdt. Als je wilt beginnen met harpspelen en les nemen heb je thuis ook een eigen harp nodig. 

Anke Nagtzaam-Doe

Anke is sinds 1999 harpdocent. Anke heeft haar studie o.a. gedaan bij Theresia Rieu en Massumi Nagisawa aan het conservatorium in Maastricht. Naast conservatorium harp, is Anke ook geschoold in het beoefenen van orthopedagogische muziek en is zij bevoegd muziek-docente op middelbare scholen. Anke is al bijna 20 jaar een zeer gewaardeerd docente aan de Muziekschool van Zaltbommel. Ze heeft al meerdere leerlingen gehad die dankzij de harplessen in Zaltbommel verder mochten studeren aan het conservatorium. 

Elke zaterdag
9.30 – 14.00 uur
De poorterij, lokaal 4
harp-docent

De harp is niet alleen het oudste instrument maar ook het mooiste. Want zeg nu zelf. Hoe prachtig is het niet als je iemand vol overgave ziet spelen aan de harp.