piano

Piano

De piano is misschien wel het meest bekende en zeker één van werelds populairste instrumenten! En dat is niet voor niets! Het is een van de weinige instrumenten die naast een fantastisch solo-instrument ook uitermate geschikt is als begeleidingsinstrument of voor samenspel. Het is dan ook niet gek dat de piano behalve in de klassieke muziek in vrijwel alle muziekstijlen gebruikt wordt, van pop tot jazz en van folk tot rock! Voor de piano is zo ontzettend veel gecomponeerd, dat dit in een mensenleven niet allemaal te spelen valt! Kortom, het is een instrument waar je alle kanten mee uit kunt! De docenten van de muziekschool Zaltbommel helpen graag bij het ontwikkelen van de muzikale en technische vaardigheden en bij het musiceren in de stijl die bij je past! 

Doordat je met de linkerhand akkoorden kunt spelen terwijl je met de rechterhand de melodie speelt, klinkt de muziek in je eentje al heel erg compleet. Het toonbereik is erg groot, van heel laag tot heel hoog. 

Hoe gaaf is het niet als je op de piano kunt spelen. In menig stationshal of gewoon bij je vrienden thuis  staat wel een piano. Dan de klep van de piano open doen en heerlijk gaan spelen voor zo maar een stel vrienden. Eindeloos!

Docenten

An van Tuijl

An van Tuijl heeft in 1985 op het conservatorium in Utrecht het diploma kerkorgel behaald. In 1995 heeft zij op hetzelfde conservatorium het diploma piano behaald. Sinds 1995 heeft An al aan vele leerlingen pianoles gegeven. Sinds 2015 is An verbonden aan de Muziekschool Zaltbommel. An van Tuijl is ook gediplomeerd muziektherapeute.

Gehele week
Gehele dag
Klipperstraat 14, Zaltbommel
an-van-tuijl
remco-van-zandvoort

Remco van Zandvoort

Remco is afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Vanaf 2003 is hij pianodocent. Remco is docent aan de Mainmusic School en heeft ook een eigen lespraktijk in Oss. Remco schrijft graag zijn eigen muziek en maakt deel uit van diverse muziekgroepen. Remco is een veel gevraagd toetsenist en treedt wekelijks in het binnen- en ook het buitenland op. 

De piano is een veelzijdig instrument met een prachtige klank. Het is geschikt voor allerlei stijlen muziek: van klassiek tot jazz en pop. Van solo-instrument tot begeleiding, van akkoorden tot melodie, van notenlezen tot improvisatie.

Het is ook een instrument waarop je makkelijk kan beginnen met spelen, want na enkele lessen kun je al popsongs spelen en/of begeleiden. Bij Main Music School kan jong en oud piano leren spelen.

De docent speelt in op de persoonlijke muzikale wensen van de leerling. De één wil piano spelen als hobby, en de ander wil serieus werken aan een carrière als toetsenist.

Bij ons kun je al piano leren spelen vanaf je 6e jaar.

Dinsdag en donderdag
15.00 – 21.00 uur
De poorterij, lokaal 5