keyboard

Keyboard

Een keyboard is een soort piano, maar dan kleiner en de toetsen spelen minder zwaar. Een keyboard bestaat uit meerdere ‘instrumenten’ en automatische begeleiding. Je kunt op een keyboard uit wel meer dan honderd verschillende geluiden (instrumenten) en muziekstijlen kiezen. Zo is er een piano, accordeon, blaasinstrumenten, synthesizers en nog veel meer. 

Het huidige keyboard is een instrument waarin de nieuwste snufjes op het gebied van de elektronica zijn verwerkt. Het is eigenlijk een combinatie geworden van synthesizer, drumcomputer en automatische begeleidingen. Als je besluit keyboardles bij de Muziekschool Zaltbommel te nemen, dan kun je na een paar weken al een aantal leuke liedjes spelen, omdat het computersysteem veel van je overneemt. Maar het goed beheersen van beide handen en het programmeren kost heel wat meer studie, onze docent helpt je daar graag bij!

Met een keyboard kun je al snel hele mooie muziek laten horen. Het spelen met beide handen en het programmeren vereist meer studie, maar als je dat beheerst dan speel je ook wel de sterren van de hemel.