keyboard

Keyboard

Een keyboard is een soort piano, maar dan kleiner en de toetsen spelen minder zwaar. Een keyboard bestaat uit meerdere ‘instrumenten’ en automatische begeleiding. Je kunt op een keyboard uit wel meer dan honderd verschillende geluiden (instrumenten) en muziekstijlen kiezen. Zo is er een piano, accordeon, blaasinstrumenten, synthesizers en nog veel meer. 

Het huidige keyboard is een instrument waarin de nieuwste snufjes op het gebied van de elektronica zijn verwerkt. Het is eigenlijk een combinatie geworden van synthesizer, drumcomputer en automatische begeleidingen. Als je besluit keyboardles bij de Muziekschool Zaltbommel te nemen, dan kun je na een paar weken al een aantal leuke liedjes spelen, omdat het computersysteem veel van je overneemt. Maar het goed beheersen van beide handen en het programmeren kost heel wat meer studie, onze docent helpt je daar graag bij!

Met een keyboard kun je al snel hele mooie muziek laten horen. Het spelen met beide handen en het programmeren vereist meer studie, maar als je dat beheerst dan speel je ook wel de sterren van de hemel. 

Docenten

Remco van Zandvoort

Remco is afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Vanaf 2003 is hij pianodocent. Remco is docent aan de Mainmusic School en heeft ook een eigen lespraktijk in Oss. Remco schrijft graag zijn eigen muziek en maakt deel uit van diverse muziekgroepen. Remco is een veel gevraagd toetsenist en treedt wekelijks in het binnen- en ook het buitenland op. 

De piano is een veelzijdig instrument met een prachtige klank. Het is geschikt voor allerlei stijlen muziek: van klassiek tot jazz en pop. Van solo-instrument tot begeleiding, van akkoorden tot melodie, van notenlezen tot improvisatie.

Het is ook een instrument waarop je makkelijk kan beginnen met spelen, want na enkele lessen kun je al popsongs spelen en/of begeleiden. Bij Main Music School kan jong en oud piano leren spelen.

De docent speelt in op de persoonlijke muzikale wensen van de leerling. De één wil piano spelen als hobby, en de ander wil serieus werken aan een carrière als toetsenist.

Bij ons kun je al piano leren spelen vanaf je 6e jaar.

Dinsdag en donderdag
15.00 – 21.00 uur
De poorterij
remco-van-zandvoort