saxofoon

Saxofoon

Als er één instrument erg populair geworden is, dan is het wel de saxofoon. Je hoeft de radio maar aan te zetten of je hoort er een. Is het niet in een jazzprogramma dan is het wel een klassiek stuk of populaire song. De saxofoon kun je vrij gemakkelijk leren bespelen. De saxofoon is een rietblaasinstrument. Door op een mondstuk met een riet te blazen ontstaat er geluid. Er zijn verschillende soorten saxofoons, die van heel hoog tot heel laag klinken. De bekendste saxofoons zijn de sopraan, alt, tenor en bariton. 

De saxofoon werd in 1840 ontwikkeld door de Belgische bouwer van muziekinstrumenten Adolphe Sax, naar wie het instrument ook is vernoemd. Sax wilde een instrument maken dat de souplesse van de strijkers had maar ook de dynamische mogelijkheden van het koper en de klankmogelijkheden van het hout.  

Bianca Kuijpers

Bianca is afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg. Ze geeft sindsdien saxofoonles bij diverse HaFa orkesten in Brabant en Gelderland. Daarnaast is Bianca ook dirigent van een aantal opleidingsorkesten en verzorgt zij diverse soorten muzieklessen voor diverse leeftijden. Zelf speelt Bianca als muzikant bij de Heineken Fanfare Den Bosch, Blaaskapel de Knolderapen in Vught, Het Gelders Saxofoonkwartet en als duo met accordeon in Saxd’accord. 

Elke donderdag
18.30 – 20.00 uur
De poorterij, lokaal 5
bianca-kuijpers

En dan de saxofoon, dat is pas echt een vet instrument. Of het nu gaat om klassieke muziek, pop of jazz; de sax is altijd populair en klinkt geweldig met zijn eigen ‘sound’.