elektrische-gitaar

Elektrische gitaar

De elektrische gitaar is, in de jaren dertig van de vorige eeuw, ontstaan vanuit de behoefte om het gitaargeluid te versterken om beter te kunnen samenspelen met andere instrumenten.
In het begin waren het nog akoestische gitaren met een element erop waarmee het geluid elektronisch kon worden versterkt. Later kwam men op het idee om de klankkast weg te laten en de snaren op een massieve plank te monteren zodat alleen de elementen en de versterker de klank zouden weergeven. Zo zijn er in de loop van de tijd veel verschillende modellen ontstaan.
Op een elektrische gitaar zitten stalen snaren (de klassieke gitaar heeft nylon snaren). Daarom wordt deze meestal met een plectrum (kunststof plaatje) bespeeld.

Wanneer je zeker weet dat je elektrische gitaar wilt spelen dan kun je er beter direct mee beginnen. Je hoeft niet eerst akoestisch te spelen en er is geen leeftijdsgrens. Je kunt ook eenvoudig overstappen van akoestisch naar elektrisch en andersom. Het blijft natuurlijk een gitaar. Het verschil zit voornamelijk in de muziekstijlen die je speelt en de manier van aanslaan (met vingers of plectrum).

Docenten

Ronald van der spek

Ronald van der Spek is een bekend gitarist. Ronald is afgestudeerd als docerend musicus klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ronald geeft les op de verschillende soorten gitaar: basgitaar, akoestische gitaar en elektrische gitaar. Ronald treedt regelmatig op als soloartiest, waarbij hij zichzelf begeleid als zanger. Hij zingt dan covers van Eric Clapton, John Mayer, James Taylor en vele anderen.

Woensdag en vrijdag
14.00 – 21.00 uur
De poorterij, lokaal 4
Ronald-v.d.-Spek
Tom-Mandersloot

Tom Mandersloot

Tom is in 2020 afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Tom geeft zowel les op de akoestische gitaar als de elektrische. Tom is actief bij meerdere muzikale projecten zoals Jamiro Sol en Fabian Raphaël en is gitarist bij diverse coverbands zoals Radio Confetti en Prezz. Tom schrijft graag ook zelf muziek en krijgt allerlei opdrachten om soundtracks te maken en muziek te componeren voor bijv. reclamemuziek en jingles. 

14.30 – 22.00 uur
Maandag en donderdag
De poorterij, lokaal 4

Joeri Dekker

14.00 – 21.00 uur
Woensdag en vrijdag
De poorterij, lokaal 4
joerie-dekker