drums

Drums

Wie droomt er  u niet van om achter een drumstel te kruipen en eens heerlijk te knallen op alle die geweldige trommels en te slaan op die prachtige bekkens. Spelen op een drumstel is niet alleen een manier om je eens lekker te laten gaan maar het is ook een goede manier om je creatieve gevoelens te uiten.

Een drumstel is een verzameling slagwerkinstrumenten. De basisopstelling van een drumstel bestaat uit een aantal trommels en een aantal bekkens. Daarnaast kan gebruikgemaakt worden van andere slaginstrumenten zoals  koebellen, triangels, buisklokken of tamboerijnen.

Op het drumstel moet je met je handen en voeten verschillende dingen tegelijk doen. Dat lijkt in het begin misschien moeilijk maar met les van een van onze docenten kun je dat zeker leren. De drummer in een band is belangrijk voor het tempo en smeedt de muziek tot één geheel.

Kun je niet stilzitten? Mooi, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Drummen zit in iedereen. Ritme is de onmisbare motor in elke vorm van muziek.  

Wouter Macaré

Wouter heeft gestudeerd aan de Metal Factory in Eindhoven. Daar heeft hij les gehad van ervaren muzikanten zoals: Stef Broks (Textures), Ruud Jolie (Within Temptation), Mike Coolen (Within Temtation) en Rob van der Loo (Epica). Ook heeft Wouter daar in diverse bands gespeeld en veel podium ervaring opgedaan. Wouter speelt als drummer nog steeds in verschillende bands en heeft de afgelopen jaren gave optredens gedaan met o.a. AFAS, Wacken Open Air, Hedon, Patronaat, Effenaar, Doornroosje, enz. Op dit moment geeft Wouter nog regelmatig (inter)nationale shows met zijn drie bands: Inferum (death metal), Snake Bite Love (akoestische Motörhead tribute) en Porselain (avant-garde). Het schrijven en performen van muziek is voor Wouter en heerlijke uitlaatklep. 

Elke dinsdag
15.00 – 21.00 uur
De poorterij, lokaal 2
drumles