blokfluit

Blokfluit

Nou denk je natuurlijk “Blokfluit? Maar dat is toch een beginnersinstrument?” Dat is niet helemaal waar. Er zijn wel veel kinderen die eerst beginnen met de blokfluit en dan overstappen op een ander instrument. Je kunt natuurlijk ook verder gaan met de blokfluit. De sopraanblokfluit is het instrument dat iedereen kent, maar wat dacht je van de alt-, tenor- en basblokfluit? Of heb je al eens een vierkante fluit gezien? Wist je trouwens dat er een blokfluit is die bijna 3 meter hoog is? De kleinste blokfluiten klinken hoog en de grootste blokfluiten heel laag. Op de grotere blokfluiten zitten de vingergaten soms zo ver van elkaar, dat er kleppen op gezet zijn om ze te kunnen bespelen.

De blokfluit is een echt samenspel-instrument. De muziek varieert van middeleeuwse muziek tot jazz of modern. Met de sopraanblokfluit klink je overal boven uit en de alt heeft een hele warme klank. De tenor- en de basblokfluit geven het geheel een mooie basis en samen klinkt het bijna als een orgeltje. 

Annick Verleye

Al 26 jaar geeft Annick met heel veel liefde en plezier les aan jong en oud. 

Zoals Annick zelf zegt “het is een voorrecht om van mijn hobby mijn beroep te maken. Zo kan ik ervan genieten iemand gelukkig te zien bij het bespelen van een instrument 

Annick heeft haar diploma dwarsfluit en blokfluit behaald op het conservatorium van Brussel. Zij heeft aan het conservatorium in Gent ook de studie van piano gedaan. Al 26 jaar geeft Annick met heel veel liefde en plezier les aan jong en oud.

Elke maandag
14.30 – 19.00 uur
De poorterij, lokaal 3
Annick-Verleye-2

De blokfluit werd al bespeeld in de 12e eeuw. De blokfluit was er al voordat de dwarsfluit en de klarinet waren uitgevonden. Stoer, hè?